Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 576 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 39  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: trudna sytuacja w Jabilu
PostNapisane: 5 sierpnia 2011, o 20:34 
Przyjaciel forum

rzeszowianka2,
Po raz ostatni Cie proszę, abyś nie krzyczała na forum.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 5 sierpnia 2011, o 23:15 

Ludzie każdy mysli o strajku , ale kto sie odwazy zglosic gdzies to do tv ? bo nasze związki nic z tym nie robią! Szczerze? Czasami mam ochote napisac do uwagi lub spr dla reportera zgłosic to jak sie szanuje ludzi w jabilu. Biurowce sie buduja remontuja, a za jakie pieniadze? Za nasze bo gdybysmy nie my pracownicy to ten jabil by nie istnial... ile razy jak nas zwalniali kazdy z nerwem mowil ze juz tu nie wroci a i tak wracali bo niestety ale rodzine trzeba wyzywic, a teraz umowy do konca miesiaca lub na 12 dni hańba! wstydzilabym sie dac taka umowe gdybym byla pracodawca. Ludzie którzy maja umowę na stale chodzą na chorobowe i nic im nie zrobia a taki ty zwykly zuczek zap...dalasz nawet po 12h na landysie i tak cie maja gdzies, dziecko zachoruje pojdzies na tydzien lub dwa zw i juz nie masz uowy przedluzonej. Gdzie jest sprawiedliwosc ? Skonczylam studia nie wie w suie po co bo ciezko o prace w zawodzie, a jak ja masz to za daleko bo rodziny nie zostawisz. A prezes jeszcze zarobki zniza, no w glowie sie nie miesci. Robisz w systemie a wyjdzie ci wyplata tysiac zl. masakra z ludzi robia smieci

PostNapisane: 6 sierpnia 2011, o 09:31 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Myślę, że to dobry temat dla TVN - owskiej Uwagi

Po pierwsze to kiedyś TVN już był i nic to nie zmieniło.

Po drugie nie wiem kto o tym decyduje ale zapraszanie do wywiadów w temacie władz miasta i powiatu jest śmieszne. Oni nie mają wpływu na politykę zatrudnieniową Jabila.
Po trzecie pani przewodnicząca zanim znowu pójdzie do TVNu niech sobie lepiej przygotuje wystąpienie niż poprzednio.

PostNapisane: 6 sierpnia 2011, o 09:38 

jabil przerobić na warminskie warzywa zawsze są w obrocie a telewizorów nikt nie kupuje co dzień proste jak drut pozdrawiam

PostNapisane: 6 sierpnia 2011, o 10:00 

a najlepiej na fabryke pampersów, najbardziej chodliwy towar :D

też chciałabym aby to gdzieś zgłoszono

PostNapisane: 6 sierpnia 2011, o 11:01 

Tak jest we wszystkich kwidzyńskich fabrykach.
Zero szacunku dla pracowników.
Przykład z innej fabryki: pracowałam w niej ponad siedem lat, jedyna przerwa w zatrudnieniu to przerwa w 2009 r. z powodu zwolnień grupowych. Teraz umowa kończyła mi się (i wielu innym osobom) 25 maja. 24 maja, wszyscy twierdzą, że umowy zostaną przedłużone i nie mamy się co martwić. 25 maja o godzinie 14 telefon, że mam przyjść po papiery, bo jednak zdecydowali się nikomu nie przedłużać umów - i tak miałam szczęście, bo większość dowiedziała się o tym po przyjściu do pracy na swoją zmianę. OK, polityka firmy, ale czy można takie rzeczy załatwić w ciut inny sposób, chodzi mi o takie zwykłe, ludzkie podejście.

PostNapisane: 7 sierpnia 2011, o 18:31 

Przeczytałam większość tematu i jestem zdziwiona jak niektóre osoby ślepo wieżą w Jabil w Kwidzynie. Jak ktoś wspomniał Jabil to korporacja a jak wiadomo żadna korporacja nie będzie utrzymywać filii, która przynosi straty, a nie oszukujmy się Jabil jest w najgorszej sytuacji odkąd przejął zakład od Philipsa. Jabil zrobił błąd że zainwestował w energie odnawialną to był błąd, który pociągnie ten zakład na dno, zresztą już jest na dnie. W zakładzie naszym jest tyle układów, układzików, spółek rodzinnych i innych przekrętów, które teraz procentują, mamy w strategicznych działach osoby które są niekompetentne, które dostały się po znajomości, i same się zastanawiają co one tu robią. Zobaczymy co osoby z umowami na stałe powiedzą jak Jabil pożegna się z Kwidzynem, zobaczymy za co spłacą swoje kredyty, skończy się dobrobyt i przyjdą chude czasy. Wtedy ci, którzy [wymoderowano]

Ostatnio edytowano 7 sierpnia 2011, o 20:04 przez drosik, łącznie edytowano 1 raz
bardzo proszę, takie teksty zachowaj dla siebie

PostNapisane: 8 sierpnia 2011, o 11:34 

Dobra teraz odbiegniemy od tematu kiedy manpower pusci przelewy??:)

PostNapisane: 8 sierpnia 2011, o 12:07 

Może i jutro. Jabilowe wypłaty powinny być dziś, bo w E-HR już mi wyświetliło ile zarobiłem:).
Ciekawa sytuacja, w pierwszy dzień po urlopie zajrzałem na produkcję na zakładzie A na Flexie i
ludzie o dziwo narzekają, że brakuje...ludzi do pracy :grin: :D :) .

PostNapisane: 8 sierpnia 2011, o 13:34 
Nie wróciło kilka osób z urlopu na 4 linie, ale ludzi do pracy nie brakowało.

PostNapisane: 8 sierpnia 2011, o 14:15 
Bo brakuje.
Na linii na której dziś pracowałem brakowało 10 osób.
Ogólnie jeden wielki burdel w tej firmie.

PostNapisane: 8 sierpnia 2011, o 18:42 

heh

Jak czytam nie które komentarze to uśmiech pojawia mi się od ucha do ucha. Jacy wszyscy są mądrzy na forum w necie. W realu - cisza i nic więcej. Anonimowo każdy jest cwany i potrafi kozaczyć.

rzeszowianka2 wiedzie w tym prym. Skoro jesteś taka odważna i piszesz o tym, że ludzie powinni się przeciwstawić to uczyń to pierwsza. Bądź przykładem dla innych. Czy tylko na forum jesteś taka odważna?? A może czekasz a ktoś pierwszy się wychyli i będziesz czekała na efekty??

Ludzie ogarnijcie się. Takim gadaniem i psioczeniem sobie nie poprawicie.No chyba że dacie upust swoim emocjom. Tylko tyle.
Ja pracuje w tej firmie już trochę lat i jakoś nie marudzę i nie narzekam na tą sytuację tylko staram się coś z tym robić.
Jak pisał beria - pracę można zmienić i nie piszcie że to śmieszne, bo to prawda, a ludzie piszący że to jest śmieszne boją się chyba wyzwań i szukania innej pracy no chyba że po za Jabilem nic dla siebie nie mają.

Mam nadzieje że ta sytuacja się wyjaśni ja najszybciej i każdy z Was będzie mógł spać spokojnie bo jak tak dalej pójdzie to nerwy Wam wysiądą.

Teraz możecie mnie zbesztać i pokrzyczeć na mnie :):):)

PostNapisane: 8 sierpnia 2011, o 18:57 
Ja nie mam zamiaru na Ciebie krzyczeć.
Popieram Ciebie w 100%.
Mam nadzieje ,że uda mi się coś znaleźć i uwolnić się od tej pseudo profesjonalnej firmy.

PostNapisane: 8 sierpnia 2011, o 23:36 

Hubson napisał(a):
rzeszowianka2 wiedzie w tym prym. Skoro jesteś taka odważna i piszesz o tym, że ludzie powinni się przeciwstawić to uczyń to pierwsza. Bądź przykładem dla innych. Czy tylko na forum jesteś taka odważna?? A może czekasz a ktoś pierwszy się wychyli i będziesz czekała na efekty??

Na nikogo się nie oglądam, robię co należy, powoli, ale skutecznie i do celu. Pozdrawiam niedowiarków :P

PostNapisane: 9 sierpnia 2011, o 16:07 
Przyjaciel forum

dausner napisał(a):
Dobra teraz odbiegniemy od tematu kiedy manpower pusci przelewy??:)

Właśnie w tej chwili są na kontach;)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 576 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 39  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1