Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 144 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Czy jesteśmy sami we wszechświecie ????
PostNapisane: 10 sierpnia 2011, o 22:30 
Przyjaciel forum

Slay napisał(a):
To dopiero sensacja.. a mógłbyś podać jakieś źródło takiego twierdzenia???

Ludzie byli na księżycu, który jest poza naszą stratosferą i jakoś nie zmieniło to naszej fizyki.

spróbuję znaleźć jakieś nagrania wypowiedzi Tych ludzi na necie i wkleję oki ?

bodajże sam Stephen Hawking wspominał o znacznej różnicy czau będącej na ziemi a w przestrzeni kosmicznej.
porównywał On czas prędkość przemierzenia odległości z punktu A do punktu B w przestrzeni kosmicznej i czas jaki przeminie na ziemi
Nie podam Ci teraz jego dokładnych słów, ale dla mnie brzmiało to niewiarygodnie ;)

nie mam powodu by mu nie wierzyć :idea:

nie chcę się sprzeczać, to tylko dyskusja i opinie które chciałem poznać a że mam na tym punkcie lekkiego bzika, to napiałem i już :D

-- 10 sie 2011, o 23:55 --

Slay nie chcę aby ten temat rozmowy Nas skłócił czy poróżnił, oczekuję rozmowy i jest oki :D

i już odpowiadam
Bodajże sam Stephen Hawking sam poruszał ten temat i podawał takie wartości jak prędkość odległość i czas:
porównywał ile czasu upłynie w kosmosie dla członków podróżujących statkiem kosmicznym z punktu A do punktu B w danej prędkości (nie podam jakiej, bo nie pamiętam) i ile w tym czasie upłynie lat na ziemi i to , co powiedział było już dla mnie nieprawdopodobne ;)
ale dlaczego miałbym mu nie wierzyć

to tak na prędce tylko w teorii co mi się udało znaleźć ;)

-- 10 sie 2011, o 23:58 --

Chciałbym poprawić te duble, ale już nie mogę , bo najpierw wcięło mi tekst , a później się wkleiło :evil:

-- 11 sie 2011, o 00:28 --

-- 11 sie 2011, o 00:29 --

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 11 sierpnia 2011, o 06:34 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Byłoby czystą głupotą i ignorancją wnioskować, że w tak wielkim wszechświecie jesteśmy jedyną inteligentną rasą...
Tyle, że tak na prawdę nie wiadomo jaki ten wszechświat jest wielki. Wiemy o nim tylko tyle ile mogą zbadać dostępne na ziemi aparatury.
Cytuj:
Fakt istnienia innej cywilizacji, jest wręcz pewnikiem !!!
Więc o czym ta dyskusja. Skoro jak twierdzisz istnienie innej cywilizacji jest faktem to pytanie Sebek36, jest bez sensu. Ja tylko proszę o naprowadzenie mnie na 100% dowody, bo jakoś do tej pory nie trafiłem.
Cytuj:
Jakoś wszystkie te filmy są niewyraźne, nakręcone słabym sprzętem i pozostawiają wiele dla wyobraźni..

I to jest właśnie najciekawsze, że w czasach w których praktycznie każdy aparat, kamera czy wręcz telefon rejestruje obraz w dużej rozdzilczości a wszystkie zarejestrowane filmy i zdjęcia są tak podłej jakości, że nic nie da się stwierdzić na pewno.

PostNapisane: 11 sierpnia 2011, o 07:37 

Sebek36 napisał(a):
i już odpowiadam
Bodajże sam Stephen Hawking sam poruszał ten temat i podawał takie wartości jak prędkość odległość i czas:
porównywał ile czasu upłynie w kosmosie dla członków podróżujących statkiem kosmicznym z punktu A do punktu B w danej prędkości (nie podam jakiej, bo nie pamiętam) i ile w tym czasie upłynie lat na ziemi i to , co powiedział było już dla mnie nieprawdopodobne ;)

To że czas zwalnia w miarę wzrostu prędkości działa również na ziemi. Dyskusja będzie jałowa, bo ja nie będę wyszukiwał źródeł, ale chyba każdy słyszał o doświadczeniu z samolotem i zegarami atomowymi. Po okrążeniu ziemi super szybkim samolotem z zegarem, późnił się on o kilka setnych sekundy w porównaniu z tym który został na ziemi. To daje szanse że jeśli osiągnie się prędkość światła to będzie można dożyć do końca podroży w kosmosie na inną planetę.

Coś tam znalazłem:

http://wyborcza.pl/1,75476,8421275,Szyb ... lniej.html

PostNapisane: 11 sierpnia 2011, o 09:02 
Sebek36 napisał(a):
Sebek36, to jest proste: E=mc2 :D

PostNapisane: 11 sierpnia 2011, o 09:06 

MACIEKZB napisał(a):
to jest proste: E=mc2 :D

i nazwiska klucze Einstein i Minkowski

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

PostNapisane: 11 sierpnia 2011, o 09:57 

Dodaj jeszcze Hendrik Antoon Lorentz i będzie komplet.
Proponuję jako początek dyskusji najpierw ten prościutki wykładzik.
"Electromagnetic phenomena in a system moving with any velocity smaller than that of light "(1904)
by Hendrik Lorentz

http://translate.google.pl/translate?hl ... rmd%3Divns

PostNapisane: 11 sierpnia 2011, o 10:26 

Renegat napisał(a):
Dodaj jeszcze Hendrik Antoon Lorentz i będzie komplet.
Proponuję jako początek dyskusji najpierw ten prościutki wykładzik.
"Electromagnetic phenomena in a system moving with any velocity smaller than that of light "(1904)
by Hendrik Lorentz

http://translate.google.pl/translate?hl ... rmd%3Divns

Mam to w języku polskim w książce : "Fizyka: spojrzenie na czas, przestrzeń i materię"

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

PostNapisane: 11 sierpnia 2011, o 11:54 

Najlepszy w tym wątku jest tekst " Bo zmieniła się faza i wszystko stało się nadprzewodzące"

Niektórym, też po rumie na myszach zmienia się faza i stają się nadpobudliwi... ale żeby zaraz stawali się UFO.
Chyba, że UFO to Upierdliwy Fanatyk Opilstwa.

PostNapisane: 11 sierpnia 2011, o 19:47 
Przyjaciel forum

MACIEKZB napisał(a):
Sebek36, to jest proste: E=mc2 :D

To co przyśpieszamy, czy zwalniamy ? :D :D :D

Dyskutujemy sobie i wciąż kurczowo trzymamy się wiedzy jaką posiadamy w chwili obecnej i nikt nie chce puścić wodzy fantazji „co by było, gdyby”…

W latach 40-tych nie było komputerów i innych gadżetów, dzisiaj każdy posiada komputer, I-poda, I-pada, gry wifi, komórki, laptopa etc.
To samo można powiedzieć o każdej dziedzinie rozwoju: medycynie, badaniach, lotnictwie, nauce, transporcie.
Dlaczego żaden z Was sceptyków nie dopuszcza myśli iż istnieje wraz z Nami lepiej wykształcona cywilizacja, która jest wstanie podróżować chociażby po naszym układzie słonecznym, być nie widoczna dla ludzkiego oka , dla radarów i nie jest do sfilmowania w świetnej rozdzielczość dzięki swojego świetnego kamuflażowi.
Przecież między naszymi cywilizacjami może być różnica tysięcy lat postępu technologicznego, badań, eksperymentów, doświadczeń itd.
Czy uważacie że gdyby zechcieli podzielić się z nami swoją technologią, czy potrafilibyśmy ją zrozumieć i wykorzystać do słusznych celów ?
Czy nie byłoby tak jak zostało pokazane w filmie „Dystrykt 9” ?
Czy Państwo które były by w posiadaniu cudownej technologii, nie zaczęło by jej używać do prowadzenia wojen między sobą ?
Po co mają więc się z nami kontaktować, skoro ich kontakt z człowiekiem może zagrażać ich bytowi ? my robimy swoje , oni robią swoje i tak pewnie będzie jeszcze dłuższy czas.

Można by jeszcze wziąć pod uwagę inne cywilizacje, których jeszcze tu nie ma a odbiorą nasz sygnał i zechcą nas podbić i zawładnąć naszą planetą
Być może wtedy wraz z tymi dobrymi szarymi ludkami staniemy jak równy z równym do obrony naszego globu ? :D :D :D

Slay napisał(a):
To że czas zwalnia w miarę wzrostu prędkości działa również na ziemi. Dyskusja będzie jałowa, bo ja nie będę wyszukiwał źródeł, ale chyba każdy słyszał o doświadczeniu z samolotem i zegarami atomowymi. Po okrążeniu ziemi super szybkim samolotem z zegarem, późnił się on o kilka setnych sekundy w porównaniu z tym który został na ziemi. To daje szanse że jeśli osiągnie się prędkość światła to będzie można dożyć do końca podroży w kosmosie na inną planetę.

wykipedia
Podróż szybkim statkiem kosmicznym[edytuj]
Dokonując podróży szybkim statkiem kosmicznym mogącym osiągnąć prędkości bliskie prędkości światła z dużym przyspieszeniem możliwa byłaby podróż w dowolnie daleką przyszłość we względnie krótkim czasie. Gdyby jednak nałożyć ograniczenie, iż przyspieszenie nie może przekraczać wartości nieszkodliwych dla ludzkiego organizmu, czas takiej podróży odpowiednio się wydłuży, gdyż potrzebne będą dłuższe okresy, aby zbliżyć się do prędkości maksymalnej. By osiągnąć prędkość bliską prędkości światła z przyspieszeniem 10 m/s² (naturalne przyspieszenie grawitacyjne Ziemi) potrzeba by było około jednego roku. W tym czasie na Ziemi mogłoby jednak minąć nawet kilka stuleci. Teoretycznie wyobrażalna jest więc podróż w przyszłość poprzez lot szybkim statkiem kosmicznym i zatoczenie kręgu w kosmosie, np. dookoła bliskiej gwiazdy, by powrócić na Ziemię, na której minęło znacznie więcej czasu (zobacz: Paradoks bliźniąt).

i to jest bardzo podobne do czego się odniósł Slay ;)

PostNapisane: 11 sierpnia 2011, o 19:59 
The Truth Is Out There........ 8)
Każdy wierzy, bądź nie.
Według mnie jest to niemal niemożliwe, żebyśmy byli sami we wszechświecie.

PostNapisane: 11 sierpnia 2011, o 20:24 
Przyjaciel forum

Drodzy Koledzy, w aspekcie rozpatrywanego tematu, może wspomnimy coś o rzeczywistości równoległej ?

PostNapisane: 11 sierpnia 2011, o 20:43 
Przyjaciel forum

Darek napisał(a):
Drodzy Koledzy, w aspekcie rozpatrywanego tematu, może wspomnimy coś o rzeczywistości równoległej ?

jestem ciekaw jakie masz zdanie na ten temat :D

Masz na myśli co Oni tam ... ?

jak spędzają wolny czas, czy mają jakieś używki :D

PostNapisane: 11 sierpnia 2011, o 21:05 
Przyjaciel forum

Nie jestem aż tak przyziemny jak próbuję to przedstawić, myślę o życiu równoległym do naszego.
http://www.ujk.edu.pl/ifiz/pl/files/mrowczynski/nadmiar.html

PostNapisane: 11 sierpnia 2011, o 22:54 
Przyjaciel forum

Darek napisał(a):
Nie jestem aż tak przyziemny jak próbuję to przedstawić, myślę o życiu równoległym do naszego.
http://www.ujk.edu.pl/ifiz/pl/files/mrowczynski/nadmiar.html

Ilość wymiarów wszechświata pozostawiam fizykom i uczonym, ale uważam że jest zbyt wiele nie wytłumaczalnych zjawisk w naszym wymiarze, jak na przykład pojawianie się niezidentyfikowanych obiektów na naszym niebie, podróż w przyszłość, jak i to co się dzieję z energią każdego z nas po śmierci czyli z duszą.
Jeśli uczeni tego świata teoretycznie i matematycznie potwierdzają teorię w której występują 4 i 5 wymiarów, to nie wykluczone że jest ich 9, a może i 26 i 30.
Nie mamy do nich wstępu, choć może nie do końca.
Śmierć kliniczna, którą przeżył już nie jeden człowiek i w dalszym ciągu jest badane to zjawisko.
Wypowiedzi ludzi którzy ją przeżyli są wręcz jednoznacznie: długi korytarz, oślepiające światło, brak ciała, euforia bicie ciepła, przywitanie prze bliskich etc
Nie wykluczone że taka osoba właśnie jest na granicy przejścia do innego wymiaru.
Po przejściu tej granicy nie ma już powrotu.
Istnieje również wymiar w którym ludzie, czy też energia ludzka (BYT) nie udaje się w stronę światła, tylko błąka się po wymiarze w którym istniał wcześniej, (w swoim rodzinnym domu, na miejscu wypadku, w miejscu gdzie wyrządzono mu cielesną krzywdę) przeżywa cały czas podobne sytuację swojego byłego życia i trwa to w nieskończoność. Potocznie nazywamy ich duchami.
Kolejny wymiar wytłumaczyłbym podróżowaniem w czasie naszego umysłu już istniejącego, zwanego potocznie DEJA VU, osoba znajduje się w pewnym mieście po raz pierwszy w życiu i nagle ma dziwne uczucie, że już kiedyś tu była, widziała te same budynki, gołębie i przejeżdżającą obok taksówkę.
Jak to wytłumaczyć jak nie podróż w przyszłość naszego umysłu, naszej wewnętrznej energii?, są ludzie którzy widzą naszą aurę jaka nas otacza, ma tęczowe kolory, które mówią o tym kto i jaką energię w sobie posiada.
I wymiar cofania się w przeszłość prawdopodobnie są to te statki kosmiczne, które są widywane na naszym niebie, przybywają, ponieważ znają nasze cele, wiedzą co nam grozi i co możemy zrobić sobie my sami.
Są naszymi opiekunami, jednak nie mogą ingerować bezpośrednio w naszą cywilizację i w naszą historię, bo ich historia może być zależna od naszych obecnych wydarzeń.
Mamy tyle niewytłumaczalnych znaków zapytania, staramy się je zrozumieć i może jesteśmy bliscy rozwiązania tych zagadek, jednak skupiamy się w głównej mierze na obecnym naszym stanie, naszym obecnym życiu, sprawach całkowicie przyziemnych, praca, wychowanie dzieci, spokojna emerytura.

Chwili obecnej postęp techniczny w głównej mierze w krajach wysoko rozwiniętych jest stawiany na badania, testy, eksperymenty, doświadczenia, podczas gdy ludzkość krajach biednych walczy o życie i przetrwanie.
Kraje biedne mają przeludnienie, jest zbyt duży wyż demograficzny i sami się topią w swojej własnej biedzie.
W takich krajach jak Niemcy, Holandia, Szwajcaria, Norwegia, czy nawet Polska borykamy się z niżem demograficznym.
Zmierzam do tego że, w Europie i w krajach wysoko rozwiniętych ludzie będą żyć coraz dłużej i będą dążyli do tego, aby osiągnąć szczyt czyli nieśmiertelność, wtedy zaczniemy przesiadać się w między galaktyczne statki kosmiczne i zdobywać resztę kosmosu.
Na tym się nie zakończą badania bowiem zaczniemy w końcu próbować trochę naprawić ten nasz przeszły świat i zamarzymy się przenieść w przeszłość do innego kolejnego wymiaru. ;)

PostNapisane: 12 sierpnia 2011, o 00:13 

Mnie już przez te wasze dyskusje, głowa rozbolała . :evil: :570: :zdziw: :591: :shock: :roll:

:D :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 144 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1