Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Atak
PostNapisane: 23 stycznia 2012, o 23:45 

I czy Ty w ogóle wiesz przeciwko czemu chcesz demonstrować? :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 23 stycznia 2012, o 23:50 

ACTA wybaczcie za błąd...a kim jestem...człowiekiem;)

-- 23 stycznia 2012, o 23:53 --

Ku pańskiemu zdumieniu wiem.Wielu ludziom to się nie podoba...Jeśli to przejdzie to nie będzie wojna w internecie a wojna o internet.

Założe się że w Kwidzynie też są osoby które tego nie popieraja...Nie twierdze ze odrazy pojda na protest( manifestacje) ale mozna sprobowac

PostNapisane: 24 stycznia 2012, o 09:39 
Mom zdaniem wszelkie ograniczenia w internetu hamuje postęp cywilizacyjny. Ciekawe czy Twórcy ACTA nie wiedzą o tym czy może doskonale zdają sobie z tego sprawę.
A tak dla równowagi inny punkt widzenia:
Cytuj:
Internauci przyzwyczaili się, że w internecie wszystko mają za darmo. Ich sprzeciw nie bierze się wcale z troski o ideę wolności czy strachu przed inwigilacją - przekonuje w rozmowie z Wirtualną Polską Zbigniew Hołdys odnosząc się do protestów, które wybuchły w związku z planem podpisania przez Polskę międzynarodowego porozumienia ws. walki z naruszeniami własności intelektualnej ACTA. Znany muzyk i kompozytor uważa, że musimy się pogodzić z tym, że wraz z postępem cywilizacyjnym będą pojawiały się nowe przestrzenie wolności, ale też nowe regulacje. - Jeżeli chroni się złodziei i atakuje prawo, które ma ich wytropić, to to jest hipokryzja! - nie kryje oburzenia.

Zbigniew Hołdys nie jest zaskoczony protestem internautów przeciwko podpisaniu przez Polskę porozumienia ACTA. – Przyzwyczaili się, że w internecie wszystko mają za darmo. Ich sprzeciw nie bierze się wcale z troski o ideę wolności czy strachu przed inwigilacją. Przecież każdy, kto ma choć odrobinę oleju w głowie, wie, że inwigilację na olbrzymia skalę już się stosuje. Czy ktoś jeszcze wierzy, że jego maile czy smsy są bezpieczne, że nikt ich nie czyta? Mamy pełen tracking komórek, kart kredytowych, działań w internecie. Zdjęcia wykonane z satelity są tak dokładne, że można na nich zobaczyć napis na papierosie człowieka idącego ulicą Manhattanu. To wszystko stosuje się w majestacie prawa już dziś. W ten sposób szuka się też terrorystów, gangsterów, pedofilów - i nikt nie protestuje. Więc o czym mówimy? - pyta muzyk.

Cd. - źródło
Chyba zaciera się znaczenie słowa hipokryzja...

PostNapisane: 24 stycznia 2012, o 11:12 
Dla wzmocnienia równowagi:
Alexander Degrejt napisał(a):
Cóż, panie Hołdys, przyznać trzeba, że gadać to pan umie dużo. Szkoda tylko, że sensu w tym gadaniu brak. Otóż niech pan przyjmie do wiadomości, że gdyby nie te wszystkie portale publikujące pańską twórczość świat już dawno by zapomniał kim był i co stworzył dawny lider Perfectu. Stacje radiowe i telewizyjne raczej nie grają muzyki sprzed lat, a jeżeli już to najwyżej jeden lub dwa sztandarowe utwory. Reszta zniknęłaby niczym sen jaki złoty w otchłani dziejów i, co chyba najgorsze dla twórcy, nikt by po niej nie płakał. To dzięki internetowi ludzie wciąż słuchają starych przebojów napisanych przez pana, bujają się w rytm „lokomotywy z ogłoszenia”, powtarzają jak mantrę „chciałbym być sobą” i zastanawiają się „kogo skarcić za Hołdysa”.
źródło

Z dedykacją dla Hołdysa:
"Proza życia to przyjaźni kat
Pęka cienka nić
Telewizor, meble, mały fiat
Oto marzeń szczyt
Hej prorocy moi z gniewnych lat
Obrastacie w tłuszcz
Już was w swoje szpony dopadł szmal
Zdrada płynie z ust
"
autor: Z. Hołdys, B. Olewicz
(Powołując się na przepisy ACTA, za ten powyższy cytat z piosenki - Hołdys będzie mógł wysłać do mnie fakturę, komornika i windykatora, oraz domagać się zamknięcia forum za tolerowanie takiego mojego "piractwa". Takim samym powodem mogą być wszystkie tutejsze linki do filmików, tekstów i obrazów.
Poważnie zainteresowanym tematem polecam "biblię" wolności w kulturze: Lawrence Lessig "Wolna kultura". Cały tekst jest tutaj :arrow: http://www.futrega.org/wk/

PostNapisane: 24 stycznia 2012, o 19:39 

http://acta.wikidot.com/co-moge-zrobic

PostNapisane: 24 stycznia 2012, o 20:13 

No cóż. Okazuje się, że jednak nasz rząd nie wziął pod uwagę opinii internautów. ACTA podpisze. Pojutrze. Ale niby ma się przyglądnąć paragrafom. Tylko czemu nie zrobi tego najpierw? Fakt, że internautów boli zakaz swobodnego ściągania plików z internetu, ale czy nie zdarzyło się nam ściągnąć długo szukanego utworu który znamy z młodzieńczych lat i próżno szukać go na rynku? A Hołdys (w programie "Tomasz Lis na żywo")mnie wczoraj rozwalił tekstem, że na fejsie nie publikuje screena z serialu "Stawka większa niż życie" tylko wstawił zdjęcie swojego telewizora w którym akurat leciał ów serial. Mnie zamkną jak puszczę na fejsie wideo mojego odtwarzacza MP3 z którego akurat będzie słychać owego Hołdysa!!! No ale cóż. Świat idzie naprzód, człowiek nie świnia, ponoć do wszystkiego się dostosuje prócz pustego barku.

Obrazek

PostNapisane: 24 stycznia 2012, o 21:22 

http://www.grudziadz.twoje-miasto.pl/wi ... -w-protest

PostNapisane: 24 stycznia 2012, o 21:27 
Przyjaciel forum

brzydal napisał(a):
...A Hołdys ...

To niech się lepiej nie wypowiada:
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... &_ticrsn=3

PostNapisane: 24 stycznia 2012, o 21:31 
Chyba bijemy pianę bez sensu.
Sugeruję przesłuchać audycję Kontestacji o ACTA: http://www.kontestacja.com/?p=episode&e=1217

PostNapisane: 24 stycznia 2012, o 21:34 

http://www.mlodykwidzyn.com/index.php/c ... a#comments

PostNapisane: 24 stycznia 2012, o 21:35 
Burak jakich mało.
Wszystko wie,na wszystkim się zna.Chodzące "ą" i "ę".
Myśli,że jak mu wyszło 5 minut monologu w stronę Tuska ,to teraz będzie mógł być jakimś autorytetem.

PostNapisane: 24 stycznia 2012, o 21:40 
A ja jestem za ACTA,. Po pierwsze nie będzie się ściągać muzy, filmów fot itd. Po 2 na youtube są teledyski np. Shakiry z logiem np. viva. A przecież zostały udostępnione vivie a nie np. kowalskiemu czy nowakowi. Chcecie mp3 to kupcie oryginalną płytę czy kasetę i możecie meic (jeśli zgracie z tego egzemplarza jaki macie w domu) I jeszcze zamieszcza się na fb np, foto Dżem, które nie jest zrobione przez osobę, która je zamieściła. Wzięła je np z google nie pytając twórcy czy zespołu Dżem o zgodę. Tak samo foty z koncertów. Na forach pisze nie można było robić, ale zrobiłam ukradkiem. Takie zachowania są niezgodne z prawem i mnie odstręczają. Popieram pana Donalda Tuska.

PostNapisane: 24 stycznia 2012, o 21:46 
Przyjaciel forum

mirror, tylko jedno pytanie, czy utwory mp3 w swojej komórce masz legalnie ?
Oczywiście pytanie retoryczne ;)

PostNapisane: 24 stycznia 2012, o 21:56 
Nie mam. Słucham tylko kaset audio, a nie mam jak zgrać muzy z kaset na kompa. Oczywiście kasety kupuje te z hologramami, gdyż takt, stillon itp to też nielegalne.

PostNapisane: 24 stycznia 2012, o 22:09 

Spoko, na pewno poznałbym całą tą muzykę i potem kupił ją w sklepie słuchając tylko dzisiejszej vivy ;) Przybij piątkę niewiedzy! Kupujesz film po obejrzeniu zwiastuna? Kupujesz albumy po usłyszeniu tylko jednego singla? Dlaczego nie mogę sobie na spokojnie obejrzeć czegoś, co już dawno poleciało w tv?

Piracenie to nie jedyny przykład, tego co możemy mieć za jakiś czas. Jeśli już teraz się nie pokaże z czym się nie zgadzamy to może już nawet znajomy nie będzie mógł nam puścić legalnie jakiejś kapeli, którą usłyszał. Nie chodzi o teraz, o czwartkowy podpis, ale o to, co możemy mieć za kilka lat przy takiej ignorancji. Na początek.... zagraniczne oficjalne serwisy udostępniają nagrania np. ze swoich stacji tv, ale ze względu na nasze położenie geograficzne nie wszystkie można obejrzeć. Pamiętacie nagrywanie audycji i koncertów na Unitry? Co innego piractwo, a co innego podpisywanie jakichś ogólników, które były robione za plecami. Teraz kłamie się prosto w oczy unikając głosu normalnych ludzi, nie hakierów. Wycieki filmów, czy popularność danego zespołu to często zasługa samej wytwórni, która zgarnia najwięcej kasy. Coś takiego hamuje rozwój, a przede wszystkim "odchamianie" najprościej mówiąc (czyt. kulturę).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1