Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Atak
PostNapisane: 27 stycznia 2012, o 17:50 

wracając do Hołdysa....... :grinka:
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 2101_n.jpg

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 28 stycznia 2012, o 13:29 

Tak, jak pisałem wcześniej. Każdy ma coś za kołnierzem. W ACTA nie chodzi chyba jednak o samo piractwo. W zasadzie nie wiadomo o co chodzi. Jednak niektóre firmy już zmieniają politykę prywatności http://nt.interia.pl/internet/wiadomosc ... le,1752126

Słusznie jednak zauważył jeden z komentujących: "Jeżeli zmieniają politykę od 1 marca to nie wiadomo tak naprawdę od kiedy to testują..." I słusznie. O ilu rzeczach nie wiemy? Ale najgorsze jest to, że o wielu rzeczch nas się NIE INFORMUJE! Po co ta tajemnica? Prawdopodobnie po to, żeby coś przeforsować. Pewne jest to, że nadchodzi konec prywatności. I to dosłownie. Jeżeli będę chciał coś się dowiedzieć o panu X, założę jakąś firmę, uruchomię przeglądarkę i już będę zobligowany do gromadzenia danych. Tylko czy o to chodzi? Wydaje sie, że tak. Ale komu to potrzebne? Na razie chyba rządowi. Ale USA. Tylko po co? Nie wiem. A czy nasz rząd wie? Nie jestem przekonany. Premier zmienia zdanie w ciągu kilu dni. Podpisuje, potem się przygląda. Najpierw stanowcze "NIE" opinii publicznej, potem- chyba mają rację. Jedna partia jest za, następnie "popełniliśmy błąd". Tylko czy nie można czegoś zrobić NORMALNIE? Jak należy? Ja już głupi jestem. I mój prosty rozumek przestaje to ogarniać.

Obrazek

PostNapisane: 28 stycznia 2012, o 15:17 
brzydal napisał(a):
W ACTA nie chodzi chyba jednak o samo piractwo. W zasadzie nie wiadomo o co chodzi. I słusznie.... O ilu rzeczach nie wiemy? ...A czy nasz rząd wie? Nie jestem przekonany. ...Jak należy? Ja już głupi jestem.
brzydalu, z tym „głupi jestem”, to najwyraźniej nas kokietujesz. Kto w tej całej sprawie „pali głupa” to przecież widać gołym okiem.
Teraz, po tak masowych protestach, to już się ustawiła cała kolejka do protestowania przeciwko ACTA’om. „Kto nie skacze, ten za ACTA”, więc podskakują: Kaczyński, Miler, ludowcy i Palikot, a nawet sprawcy całej awantury, czyli premier („może nie będziemy ratyfikować ACTA”) oraz min.Boni („rozważam swój udział w akcji protestacyjnej”), ale młodzi jakoś nie kupują ich podrygów, a Palikota z jego ekscentryczną ekipą próbującego się wczoraj podpiąć pod demonstrację wymownie powitano „precz z polityką”, jak i serdecznym wyp……aj! :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=VYnjDK89 ... r_embedded
Pewien patriota, troszkę starej daty, gdy wyskoczył z hasłem: „Gdzie jest krzyż?” – też został momentalnie wybuczany, co zupełnie zrozumiałe, bo wyskoczył z tym niczym Filip z konopi i „ściemy” w tym wydaniu też nie chciał nikt kupić.
Na arogancję i kłamstwa oficjeli internauci podjęli właściwe sobie działania prześmiewcze. Gdy w oficjalnej propagandzie spotykają przezwiska od: bolszewików, faszystów itp., to zachęceni przykładem przenoszą prześmiewczą satyrę do kwatery Hitlera :arrow: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... EMZk4#t=0s

Nie wiadomo, jakie będzie zakończenie sprawy, ale warte jest do odnotowania to przebudzenie młodego pokolenia, którego jesteśmy świadkami. Można poznać racje animatorów protestu – wywiad z polskim Anonimousem :arrow: http://www.rp.pl/artykul/10,799126-Groz ... rnetu.html albo analizy w rodzaju: „Dlaczego młodzi Polacy protestują akurat teraz?”, ale dostęp do takich analiz staje się coraz bardziej utrudniony - http://piciu.salon24.pl/404/
Wielce żałosne wydają się różne kalkulacje przewidujące jakieś zmiany preferencji w przyszłych wyborach. Zbyt wiele wskazuje na to, że przebudzeni młodzi Polacy raczej nie będą wiedzieli jak wykorzystać swoje prawo głosu i po kompromitacji głównych graczy politycznych, prostu nie wykorzystają swego głosu. I to mnie z nimi łączy pomimo przepaści pokoleniowej.

PostNapisane: 28 stycznia 2012, o 15:56 

Dlatego na fali tych protestów warto by podłożyć prawdziwy ogień pod du.py "zawodowych" polityków rozpoczynając obywatelską walkę o okręgi jednomandatowe .

PostNapisane: 28 stycznia 2012, o 16:44 
Cytuj:
warte jest do odnotowania to przebudzenie młodego pokolenia, którego jesteśmy świadkami

To żadne przebudzenie.
To po prostu akcja"ferie w mieście".
Większość tam poszła dlatego,bo myśli że im zamkną jutuba i fejsika.
To tak jak z Palikotem.
Idziemy na niego głosować,bo będzie można jarać zielsko.
Cytuj:
Zbyt wiele wskazuje na to, że przebudzeni młodzi Polacy raczej nie będą wiedzieli jak wykorzystać swoje prawo głosu

Gdzieś w sieci widziałem taki obrazek.Rozmawia dwóch gości o obecnej sytuacji,podwyżkach ,Akcie itp itd i jeden z nich mówi"Panie ,ale i tak nie zagłosuję na tego Kaczyńskiego......"
Salon siedzi mocno w siodle.
A słaba opozycja tylko im pomaga.
Przyjdzie bieda,będą poważne protesty.
Teraz mamy do czynienia jedynie z lekką niestrawnością społeczeństwa.

PostNapisane: 28 stycznia 2012, o 17:34 
Przyjaciel forum

...

Załączniki:
f3866c56e846f5d37c67172fb4153387.jpeg
f3866c56e846f5d37c67172fb4153387.jpeg [ 44.21 KiB | Przeglądane 6223 razy ]

PostNapisane: 28 stycznia 2012, o 17:41 
@ NOWY(L). Trochę dziwią mnie Twoje opinie. Może masz mało znajomych wśród swoich rówieśników. Może tylko jakoś wyselekcjonowanych. Zresztą nastroje w naszym miasteczku to jeszcze nie cała Polska. Osobiście mam więcej wiary w Twoje pokolenie.

PostNapisane: 29 stycznia 2012, o 12:31 

Wygląda na to ,że Prawo i Sprawiedliwość zwycięży pod egidą PO , przy
pełnym poparciu świadomego społeczeństwa Polskiego .
A wszystkiemu winni PiSiorowcy :D

PostNapisane: 29 stycznia 2012, o 20:24 

http://demotywatory.pl/3671712/Czasem-mam-wrazenie

Tylko bez TL;DR :)

PostNapisane: 29 stycznia 2012, o 21:18 

K...wa, mądre słowa :sad:

Obrazek

PostNapisane: 30 stycznia 2012, o 07:01 

brzydal napisał(a):
K...wa, mądre słowa :sad:

Masz na myśli słowa wybitnego męża stanu Stefka Niesiołowskiego który stwierdził że przeciw ACTA protestują idioci?:-D

PostNapisane: 30 stycznia 2012, o 09:30 
Demotyw „Czasem mam wrażenie” (patrz wstecz) można uzupełnić ilustracją, która już nie jest tylko wrażeniem, ale wymiernym faktem. Wprawdzie PKB to tylko jeden ze wskaźników jakości życia, ale też jest dostatecznie wymowny.
Obrazek

dreds11 napisał(a):
... słowa wybitnego męża stanu Stefka Niesiołowskiego ..
Czy jest sens gadania o tym zapluwającym się wściekłym człowieczku? Może po prostu wygumkować takie różne podobnie zachowujące się postacie z publicznego obiegu.
Lepiej jest słuchać tego co mówią ci, którzy znają się na rzeczy i mówią ciekawie jak np. - prof. dr hab. Janusz Czapiński (autor „Diagnoz Społecznych”):
Cytuj:
Młodzi dali dowód, że gdy ich interesy są zagrożone, potrafią wyjść na ulice. Czy z ich działań coś wyniknie? - Zachowując wszystkie proporcje, myślę, że to przypomina powstawanie „Solidarności" w 1980 r. Młodzi - walcząc o swe sieciowe "być albo nie być" - tworzą wspólnotę negatywną. Nie mają pozytywnych propozycji, chcą zwalczyć wroga. Nie mają też przywódców. Na razie. - To chaotyczny początek wściekłości. Jest trochę jak w 1956 czy 1970 r. Dlaczego taki ruch powstał tylko w Polsce?
Polska młodzież w dużo większym stopniu niż niemiecka czy francuska żywi się nieodpłatnie kulturą funkcjonującą w Internecie. Młodzi Polacy nie widzą w tym nic złego. Ale i różnica w zarobkach nad Wisłą i zagranicą jest ogromna.
(...) Tusk doszedł do wniosku, że obrona interesu wielkich korporacji jest dla niego, jeśli chodzi o przyszłe losy polityczne, ważniejsza niż stanięcie po drugiej stronie w obronie interesu odbiorcy, czyli zwykłego, nie do końca uczciwego polskiego internauty, który żywi się kulturą za darmo. Donald Tusk celowo stanął po stronie korporacji, w sporze o ACTA. Wybrał tę stronę, ze względu na swoje "przyszłe interesy polityczne".("Wprost".)

PostNapisane: 30 stycznia 2012, o 13:07 

Proponuję przywrócić dział "Politykierzy"
Jak był dział Politykierzy nasr...e było tylko w tym dziale,
a teraz zaczyna być nasr...e w każdym temacie.

PostNapisane: 30 stycznia 2012, o 15:21 
Proponuje używać wykrzyknika przy podejrzanych postach.
Dział "politykierzy" jest niepotrzebny.
Ludzie nie potrafią w tym kraju normalnie dyskutować o polityce.

PostNapisane: 30 stycznia 2012, o 16:31 
Rysunek Marka Raczkowskiego w "Przekroju"

Ostatnio edytowano 30 stycznia 2012, o 17:12 przez drosik, łącznie edytowano 1 raz
usunąłem grafikę z wulgaryzmem

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1