KrzaQ napisał(a):
A co w sytuacji, gdy ktoś już sobie zasłuży na naklejkę, dostanie ją, a za moment pojawią się negatywne opinie i liczba punktów spadnie poniżej wymaganego progu? Kot pójdzie i odbierze takiemu fryzjerowi naklejkę?
Moim zdaniem to zły pomysł. Polecanie kogoś lub czegoś w taki sposób ciągnie za sobą spory bagaż odpowiedzialności, nie tylko moralnej ale i prawnej. W przypadku ogólnego głosowania trudno o obiektywizm a ewentualne konsekwencje weźmie na siebie stowarzyszenie, a personalnie - jego zarząd.
Nic dodać nic ująć!!
Masz rację.!
Zgadzam się z Tobą w 100%.
Myślę że
forum nie jest od tego, żeby promować czy reklamować kogokolwiek.
Zawsze znajda się zwolennicy i przeciwnicy, co z kolei pociągnie za sobą kłótnie, spory, sprzeczki itd.. nie zawsze na argumenty.
Mogą być z tego powodu tylko kłopoty,a wielu ludzi (czasami) bezpodstawnie, może się powoływać na nasze forum i wykorzystywać je do swoich interesów.
A my będziemy się tłumaczyć, odkręcać i świecić oczami.
Owszem, jakieś opinie
jednorazowe, na temat sklepów, usług, zakładów, itd... zawsze się przydadzą.
Można kogoś polecić,ocenić, można kogoś skrytykować (pod warunkiem że ma się mocne argumenty) ,tak żeby nikogo nie skrzywdzić bezpodstawnie.
Każdy z takich ocen ( złych i dobrych)wyciągnie swoje wnioski.
Promowanie-reklamowanie i
firmownie swoim znakiem kogokolwiek lub cokolwiek, to jest już odpowiedzialność.
Myślę że nasze Forum powinno dać sobie spokój z taką
akcją promocyjną.
Ale to tylko moja prywatna ocena.