Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: E-Kwidzyn Poleca? Co o tym sądzicie?
PostNapisane: 27 lutego 2013, o 07:37 

AntyS napisał(a):
Witam,
Np jeżeli ktoś jest oceniany na 90% ma np 9 punktów do przyznania. Ktoś kto ma 80% ma 8 pkt, admin 30 pkt, moderator 15 pkt. (to tylko przykład)

Weźmy dalej na ten przykład salon fryzjerski, taką naklejkę mógłby dostać po przyznaniu przez użytkowników łącznie 1000 pkt.

Oczywiście punkty osób można było by odejmować od wyniku ogólnego, czyli jeżeli ktoś, kto by miał reputację na poziomie 73% (7pkt.) mógłby je odjąć gdyż nie był zadowolony z usług fryzjera.
Pzdr

A co w sytuacji, gdy ktoś już sobie zasłuży na naklejkę, dostanie ją, a za moment pojawią się negatywne opinie i liczba punktów spadnie poniżej wymaganego progu? Kot pójdzie i odbierze takiemu fryzjerowi naklejkę?

Moim zdaniem to zły pomysł. Polecanie kogoś lub czegoś w taki sposób ciągnie za sobą spory bagaż odpowiedzialności, nie tylko moralnej ale i prawnej. W przypadku ogólnego głosowania trudno o obiektywizm a ewentualne konsekwencje weźmie na siebie stowarzyszenie, a personalnie - jego zarząd.

PostNapisane: 27 lutego 2013, o 11:14 
Ja też jestem przeciwnikiem naklejek. Wyróżnienie na forum w specjalnym dziale by wystarczyło... Ale skoro prezes i wiceprezes są przeciwko. To uważam, że tematu nie było.

PostNapisane: 27 lutego 2013, o 11:23 

KrzaQ napisał(a):

A co w sytuacji, gdy ktoś już sobie zasłuży na naklejkę, dostanie ją, a za moment pojawią się negatywne opinie i liczba punktów spadnie poniżej wymaganego progu? Kot pójdzie i odbierze takiemu fryzjerowi naklejkę?

Moim zdaniem to zły pomysł. Polecanie kogoś lub czegoś w taki sposób ciągnie za sobą spory bagaż odpowiedzialności, nie tylko moralnej ale i prawnej. W przypadku ogólnego głosowania trudno o obiektywizm a ewentualne konsekwencje weźmie na siebie stowarzyszenie, a personalnie - jego zarząd.

Nic dodać nic ująć!!
Masz rację.!
Zgadzam się z Tobą w 100%.

Myślę że forum nie jest od tego, żeby promować czy reklamować kogokolwiek.
Zawsze znajda się zwolennicy i przeciwnicy, co z kolei pociągnie za sobą kłótnie, spory, sprzeczki itd.. nie zawsze na argumenty.
Mogą być z tego powodu tylko kłopoty,a wielu ludzi (czasami) bezpodstawnie, może się powoływać na nasze forum i wykorzystywać je do swoich interesów.
A my będziemy się tłumaczyć, odkręcać i świecić oczami.

Owszem, jakieś opinie jednorazowe, na temat sklepów, usług, zakładów, itd... zawsze się przydadzą.
Można kogoś polecić,ocenić, można kogoś skrytykować (pod warunkiem że ma się mocne argumenty) ,tak żeby nikogo nie skrzywdzić bezpodstawnie.
Każdy z takich ocen ( złych i dobrych)wyciągnie swoje wnioski.

Promowanie-reklamowanie i firmownie swoim znakiem kogokolwiek lub cokolwiek, to jest już odpowiedzialność.
Myślę że nasze Forum powinno dać sobie spokój z taką akcją promocyjną.
Ale to tylko moja prywatna ocena.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Odp: E-Kwidzyn Poleca? Co o tym sądzicie?
PostNapisane: 27 lutego 2013, o 19:35 

canario napisał(a):
Ja też jestem przeciwnikiem naklejek. Wyróżnienie na forum w specjalnym dziale by wystarczyło... Ale skoro prezes i wiceprezes są przeciwko. To uważam, że tematu nie było.

Nie inaczej. Z betonem bez jaj nie ma o czym dyskutować :grin:
Temat do zamknięcia.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 27 lutego 2013, o 19:42 
Cytuj:
Temat do zamknięcia.

Ty masz jakieś niespełnione obawy albo nadzieje z tym zamykaniem :?: :D :wink:
Wszystko byś ostatnio zamykał. :P

PostNapisane: 27 lutego 2013, o 19:49 
NOWY(L) napisał(a):
Cytuj:
Temat do zamknięcia.

Ty masz jakieś niespełnione obawy albo nadzieje z tym zamykaniem :?: :D :wink:
Wszystko byś ostatnio zamykał. :P
Joooo... a pierwsze co by zamknął to fabrykę papierosów. :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1