Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Noworoczny koncert dla Jaro sobota 11 stycznia !
PostNapisane: 14 stycznia 2014, o 14:33 
kapec napisał(a):
No to ja jakiś ślepy może jestem.

Bez przesady.Wszędzie człowiek nie może być. :)

PostNapisane: 14 stycznia 2014, o 14:34 

reflexes napisał(a):
Ale to nie jest kwestia właściciela ale kwestia czasów.

Bezsprzecznie masz rację. Za Wojtka był klimat, bo jak napisał Piotr_J to był jeden z niewielu pubów w mieście.

Jak interes przejął Jejuś z Gepardem już wtedy należało coś zrobić z lokalem, bo czasy się zmieniły, stali klienci zrobili się starsi i bardziej wymagający (kibelki-czystość-obsługa).
Niestety nic w tej kwestii nie zrobiono, klienci odeszli.
Jak biznes przejęła ostatnia zarządzająca to już skandal się tam zrobił pod względem czystości i średniej wieku klienteli.

A na dole spichlerza co weekend gruba impreza się odbywa. Widać tamten człowiek ma pomysł jak prowadzić tego typu działalność.
Oby na górze zechciał reaktywować pub, ale taki prawdziwy pub.

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

PostNapisane: 14 stycznia 2014, o 15:05 

punky napisał(a):
reflexes napisał(a):
Ale to nie jest kwestia właściciela ale kwestia czasów.

Bezsprzecznie masz rację. Za Wojtka był klimat, bo jak napisał Piotr_J to był jeden z niewielu pubów w mieście.

Jak interes przejął Jejuś z Gepardem już wtedy należało coś zrobić z lokalem, bo czasy się zmieniły, stali klienci zrobili się starsi i bardziej wymagający (kibelki-czystość-obsługa).
Niestety nic w tej kwestii nie zrobiono, klienci odeszli.
Jak biznes przejęła ostatnia zarządzająca to już skandal się tam zrobił pod względem czystości i średniej wieku klienteli.

A na dole spichlerza co weekend gruba impreza się odbywa. Widać tamten człowiek ma pomysł jak prowadzić tego typu działalność.
Oby na górze zechciał reaktywować pub, ale taki prawdziwy pub.

Jednak jeszcze na początku działalności Jejusia i Geparda, knajpa żyła, koncerty... imprezy... działo się. Potem to umarło.
A teraz wyrzygało wszystko i zdechło. Nie oszukujmy się, nie ma dobrego pubu w Kwidzynie ;)

reflexes napisał(a):
Zastanawiam się kiedy kwidzyńscy przedsiębiorcy wpadną na to, że obniżkę cen mogą nadrobić ilością sprzedanego towaru.

Hahahahahah :D :grin: :smile: :o :lol:

Odpowiem Ci już dziś: NIGDY

Ale poprawiłeś mi humor :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 14 stycznia 2014, o 15:08 
Cytuj:
nie ma dobrego pubu w Kwidzynie

Nie ma i można śmiało powiedzieć ,że nie będzie.
W ogólnym rozrachunku,działalność takiej knajpy zawsze sprowadzi się do jednego.

PostNapisane: 14 stycznia 2014, o 15:12 

NOWY(L) napisał(a):
W ogólnym rozrachunku,działalność takiej knajpy zawsze sprowadzi się do jednego.

Czyli do czego?

PostNapisane: 14 stycznia 2014, o 15:43 
Nie ważny poziom .
Ważna ilość sprzedanych hektolitrów alkoholu.

PostNapisane: 14 stycznia 2014, o 18:23 

NOWY(L) napisał(a):
Nie ważny poziom .
Ważna ilość sprzedanych hektolitrów alkoholu.

Nie zgadzam się. Przyczyna leży gdzie indziej.
To ogólny problem kwidzyńskich knajp - moda na nie przychodzi i odchodzi. Wojtek jak prowadził spichlerz miał jedną przewagę nad wszystkimi - on tam po prostu mieszkał. Nie płacił czynszów, nie spłacał kredytów. Poza tym wtedy był boom na knajpy tego typu. Żeby była jasność - ze spichlerzem byłem od samego początku. Nie byłem tylko na pierwszej, bodajże sylwestrowej imprezie, bo to była impreza zamknięta, ale pierwszy koncert tamże zagraliśmy my, czyli Sanatorium. Dlatego śmiało mogę powiedzieć, że znam ten lokal od podszewki. A dziś? Dziś podstawowym problemem jest bida. Ludzie nie mają kasy, jak mają wyjść z domu to każdy grosz 3x w palcach obrócą. W tygodniu wszystkie knajpy świecą pustkami. Warka, tak kiedyś popularna, dziś ledwo przędzie. A można tam się w kulturalnych warunkach piwa napić raczej bez obaw, że dostanie się kuflem w łeb (co z kolei było od jakiegoś czasu przypadłością spichlerza). A czystość kibli? No cóż, sam syf się nie robi. Trzeba raczej w mentalności ludzi pozmieniać conieco i ich nauczyć, że jak sobie pościelesz tak się wyśpisz.

PostNapisane: 14 stycznia 2014, o 21:08 
Przyjaciel forum

beria napisał(a):
Hahahahahah :D :grin: :smile: :o :lol:

Odpowiem Ci już dziś: NIGDY

Ale poprawiłeś mi humor :)

Tak wiem, to było pytanie retoryczne ale cieszę się, że mogłem Ci poprawić humor.

PostNapisane: 14 stycznia 2014, o 21:11 

@reflexes - nawet nie wiesz jak bardzo :) wiem, że to było pytanie retoryczne i trąciło ironią :)

Niemniej jednak, zawsze będę sobie Twoje pytanie czytał i oglądał gdy dopadnie mnie jakaś depresja :)

PostNapisane: 16 stycznia 2014, o 01:32 

Plakaty były rozwieszone na bramach zakładów i w Borysach a i w mieście na witrynach sklepów ! myślę że ten portal może więcej niż wszystkie słupy ogłoszeniowe !!! w mieście ! ale jak ktoś najpierw robi fuj w temacie a potem idzie i po wszystkim piep*y że nie było reklamy to jest fuj
!

-- 16 sty 2014, 2014 00:51 --

kapec napisał(a):
wojtaskw napisał(a):
jeśli ktoś nie ma pewnych informacji to niech nie pisze głupot wyssanych nie wiadomo z którego palca ! niech innych nie wprowadza w maliny !

To do mnie było niby? Lokal zmienił operatora i to akurat jest bezsprzeczne.
Na imprezie byłem. Jedna, moim zdaniem istotna uwaga. Nie widziałem na mieście ani jednego plakatu, ani jednej informacji o imprezie. Może tak miało być, może to miała być impreza dla samych swoich, nie wiem. Podobało mi się, bo poza nielicznymi jednostkami osobowymi większość wiedziała, po co tam przyszła. Spotkałem się z Partyzantem, którego już parę lat nie widziałem (ba, nawet mi się przypomniało, że ze 20 lat temu byłem u niego na weselu - całkiem mi to ze łba uciekło). Po raz pierwszy od dawna było przyzwoite nagłośnienie (podobno chłopaki z Iławy nowe graty zakupili i to było słychać). 17 letni Mikołaj na perkusji zapitala tak, że kopara mi do ziemi opadła. Ale wielu ludzi, nieużytkowników fejsa i innych netów o imprezie nie wiedziało. Szkoda.

-- 16 sty 2014, 2014 01:11 --

sory ! kapec ! nie pier*l ! mi takich ! głupot ! najpierw bo nie nie będzie ! a potem jesteś i znowu srasz w to że sie nie udało ! a sie właśnie udało !!!

PostNapisane: 16 stycznia 2014, o 08:17 

wojtaskw napisał(a):
sory ! kapec ! nie pier*l ! mi takich ! głupot ! najpierw bo nie nie będzie ! a potem jesteś i znowu srasz w to że sie nie udało ! a sie właśnie udało !!!

Ty masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Nerwosolu może się napij albo innej melisy. Swoich frustracji nie musisz tu na mnie wylewać.

PostNapisane: 16 stycznia 2014, o 08:41 
Przyjaciel forum

kapec napisał(a):
... Nie byłem tylko na pierwszej, bodajże sylwestrowej imprezie, bo to była impreza zamknięta,...

A ja byłem ;)

PostNapisane: 16 stycznia 2014, o 14:00 

Komin napisał(a):
kapec napisał(a):
... Nie byłem tylko na pierwszej, bodajże sylwestrowej imprezie, bo to była impreza zamknięta,...

A ja byłem ;)
To znaczy Komin że byłeś zamknięty?

PostNapisane: 16 stycznia 2014, o 14:43 

wojtaskw, weź się uspokój trochę, bo tego nie idzie czytać i odpuść sobie te wykrzykniki, bo nie wiem czy do mnie wrzeszczysz, czy masz modną w tych czasach którąś z opcji "dys". :x

PostNapisane: 17 stycznia 2014, o 00:22 

oooo następna kobieta która bierze wykrzyknik ! za fallusa :P

.....zawsze znajdzie się ktoś, komu nie będzie się podobało co robisz, co mówisz czy też kim jesteś... zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie krytykował, próbował Cię zatrzymać i umniejszyć to co robisz... zawsze znajdzie się ktoś... ale cudze lęki, ograniczenia i dyskomfort z powodu tego, że Ty działasz, a on nie, nie powinny zatrzymać Cię przed byciem sobą! przestań być więźniem cudzej opini, stań się liderem własnej prawdy!!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1