Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 lutego 2008, o 20:17 

catani napisał(a):
czyli nie da sie zadzwonic? no rece opadaja....

nie... nooo... catani - jaki pies grzecznie poczeka aż przerażony człowiek zadzwoni gdzie bądź a potem dopiero po zastanowieniu rzuci się na niego :shock: :577: :?:

Tytuł:
PostNapisane: 29 lutego 2008, o 20:49 
malgos napisał(a):
nie... nooo... catani - jaki pies grzecznie poczeka aż przerażony człowiek zadzwoni gdzie bądź a potem dopiero po zastanowieniu rzuci się na niego :shock: :577: :?:

malgos, -nie doczytalas, czy doczytac nie chcialas :?:
dosc wyraznie napisane jest ze :
drosik napisał(a):
Będąc na spacerku z Czarusiem przechodziła sobie przez ulicę Grudziądzką, a tam w jednej z kamienic w której znajduję się sklep wybiegł rotwailler bez kagańca i bez smyczy, jak mi to opowiadała to widziałem strach w jej oczach...

a moze uwazasz, ze w tej kamienicy jest kilka rottweilerow i moglby byc klopot z ustaleniem ich wlascicieli :?:
drosik napisał(a):
pewnie bym miał wiecznie narobione w gaciach ze strachu

no Ty to pewnie tak :-D :-D :-D

Tytuł:
PostNapisane: 29 lutego 2008, o 22:38 

Się catani czepiasz bo masz te bestie w domu :grinka: a ja i tak im nie ufam choć uwielbiam duże psy i nie mogę powiedzieć że się ich boję :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2008, o 17:40 
malgos napisał(a):
Się catani czepiasz bo masz te bestie w domu

zgadza sie :oops: po prostu serce mnie boli, gdy tak bezsensownie szkaluje sie rase, ktora mi jest najblizsza :oops:
i nie moge czytac, ze ktos nie zdazyl zadzwonic na policje, ale zdazyl ocenic (przypisac do rasy) biegajacego samopas kundla i szukajac taniej sensacji wypisuje jeszcze takie rzeczy na forum...jest to przykre i krzywdzace te wspaniale zwierzeta :sad: bo oczywiscie zrobic cos w tej sprawie by to ukrocic to juz "nie dal rady"...

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2008, o 18:04 
Przyjaciel forum

catani napisał(a):
krzywdzace te wspaniale zwierzeta :sad: bo oczywiscie zrobic cos w tej sprawie by to ukrocic to juz "nie dal rady"

wiem, wiem, przepisy są po to by je łamać, a ja mam tylko biegać po mieście i dzwonić za każdym razem na policje, a do psa i właściciela mówić, żeby się na chwilkę zatrzymali i poczekali na ich przyjazd ;)
Jestem ciekaw, czy Ty za każdym razem, jak widzisz jakąś nieprawidłowość, wyciągasz telefon i dzwonisz na policje :?:

Jest mi bardzo przykro, że to akurat trafiło na Twoją ukochaną rasę.
Z drugiej strony jakoś nie spotkałem się, aby ktoś opowiadał, że został pogryziony przez jamnika, albo grzywacza chińskiego, baa nawet nie słyszałem o tym, żeby kogoś pogryzł sznaucerek :roll:
Według mnie rasy dostają taką łatkę na jaką sobie zasługują.

no i jeszcze coś:
Cytuj:
ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI

z dnia 28 kwietnia 2003 r.

w sprawie wykazu ras psów uznawanych za agresywne

(Dz. U. z dnia 8 maja 2003 r.)

Na podstawie art. 10 ust. 3 ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt (Dz. U. Nr 111, poz. 724, z późn. zm.2)) zarządza się, co następuje:

§ 1. Wykaz ras psów uznawanych za agresywne obejmuje następujące rasy psów:
1) amerykański pit bull terrier;
2) pies z Majorki (Perro de Presa Mallorquin);
3) buldog amerykański;
4) dog argentyński;
5) pies kanaryjski (Perro de Presa Canario);
6) tosa inu;
7) rottweiler;
8 akbash dog;
9) anatolian karabash;
10) moskiewski stróżujący;
11) owczarek kaukaski.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2008, o 18:30 
drosik napisał(a):
Jestem ciekaw, czy Ty za każdym razem, jak widzisz jakąś nieprawidłowość, wyciągasz telefon i dzwonisz na policje

na pewno nie opisuje tego na forum, tylko jesli uznam za rzeczywiscie niebezpieczne to staram sie sprawe zalatwic
drosik napisał(a):
Jest mi bardzo przykro, że to akurat trafiło na Twoją ukochaną rasę.

ciekawa jestem skad ta pewnosc :?: :o
to w koncu zdanie pani, ktora po porodzie stala sie niezdolna do jakiegokolwiek dzialania :-D
drosik napisał(a):
a co moja żona ma zrobić w takiej sytuacji :?:
masz dzieci :?: :?: budzi się wtedy instynkt matki, czyli chroń dziecko i nie czekaj na tragedię :!: :!:

drosik napisał(a):
Według mnie rasy dostają taką łatkę na jaką sobie zasługują.

jestes takim samym "fachowcem" jak i ludzie tworzacy te liste :!:
efekty tego cudownego tworu widac, czyli wlasciwie widac brak jakichkolwiek efektow :wink:
drosik napisał(a):
Z drugiej strony jakoś nie spotkałem się, aby ktoś opowiadał, że został pogryziony przez jamnika, albo grzywacza chińskiego, baa nawet nie słyszałem o tym, żeby kogoś pogryzł sznaucerek :roll:

zajrzyj sobie(w ktorejkolwiek lecznicy) w ksiazke gdzie zapisywane sa zwierzeta poddawane obserwacji po ugryzieniu czlowieka-ponad 90 % to zwykle, niedopilniowane kundle :!: procent psow rasowych (czytaj rodowodowych) atakujacych ludzi to ilosc ponizej 1%
drosik napisał(a):
wiem, wiem, przepisy są po to by je łamać, a ja mam tylko biegać po mieście i dzwonić za każdym razem na policje, a do psa i właściciela mówić, żeby się na chwilkę zatrzymali i poczekali na ich przyjazd ;)

ten pies wybiegl z konkretnej posesji
drosik napisał(a):
Będąc na spacerku z Czarusiem przechodziła sobie przez ulicę Grudziądzką, a tam w jednej z kamienic w której znajduję się sklep wybiegł rotwailler bez kagańca i bez smyczy, jak mi to opowiadała to widziałem strach w jej oczach...

nawet teraz moglbys te sprawe zglosic na policje-ale po co :?:
lepiej powlepiac posty na forum, tak :?:

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2008, o 18:32 
catani napisał(a):
serce mnie boli, gdy tak bezsensownie szkaluje sie rasę, która mi jest najbliższa ..
Catani, też kocham czworonogi i mam ich teraz (bezinteresownie) nierasową sforę porzuconych, znalezionych i nie na sprzedaż. Wiesz, że obowiązki i powinności właściciela są niewspółmiernie większe niż przechodniów, więc nie strofuj ich. Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2008, o 18:33 
Budslavsky napisał(a):
Wiesz, że obowiązki i powinności właściciela są niewspółmiernie większe niż przechodniów, więc nie strofuj ich.

Budslavsky, -nigdzie nie bronie wlasciciela psa, pisze o czyms zupelnie innym :idea:

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2008, o 18:40 
Przyjaciel forum

catani napisał(a):
to w koncu zdanie pani, ktora po porodzie stala sie niezdolna do jakiegokolwiek dzialania :-D

myślę, że troszkę się zagalopowałaś :roll: możesz to jakoś sprostować albo doprecyzować o jaką panią Ci chodzi :?:

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2008, o 18:50 
Cytuj:
myślę, że troszkę się zagalopowałaś

nie sadze
drosik napisał(a):
a co moja żona ma zrobić w takiej sytuacji :?:
masz dzieci :?: :?: budzi się wtedy instynkt matki, czyli chroń dziecko i nie czekaj na tragedię :!: :!:

za to mysle, ze Ty to jednak tak
Cytuj:
catani,
nie chciałbym być Twoim synkiem :!:
pewnie bym miał wiecznie narobione w gaciach ze strachu, ale za to inni spali by spokojnie mając takich wspaniałych, przykładnych obywateli. :evil:

ale nie robie taniej sensacji, jak to masz Ty w zwyczaju :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2008, o 18:59 
Przyjaciel forum

catani,
nie znasz mnie, wiec nie pisz proszę o moich zwyczajach.

Myślę, że na tym etapie można zakończyć dyskusję i czekać na efekty.

BTW
używaj czasem klawisza ALT, bo cięęęężko się to czyta.

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2008, o 20:41 
Cytuj:
nie znasz mnie, wiec nie pisz proszę o moich zwyczajach.

a Ty mnie znasz ze tak autorytatywnie wypowiadasz sie o mnie jako matce :?:
drosik napisał(a):
Myślę, że na tym etapie można zakończyć dyskusję i czekać na efekty.

mam podobne zdanie co do zakonczenia tej dyskusji, jednak ciekawi mnie na jakie efekty czekasz :?:
na to czy w/w pies kogos pogryzie, czy na co :?:

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2008, o 20:53 
Przyjaciel forum

catani napisał(a):
na jakie efekty czekasz

catani napisał(a):
pies kogos pogryzie

faceta z aparatem ;)

catani,
:piwo:

Tytuł:
PostNapisane: 5 marca 2008, o 09:29 
drosik napisał(a):
catani,
:piwo:

trudno mi nie przychylic sie do takiej propozycji :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 10 marca 2008, o 21:14 
kolejna tragedia :039:
http://polskalokalna.pl/w...sciekly,1072394
a "rottweilerek" na zdjeciu z krwi i kosci :546:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1