Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 stycznia 2009, o 10:24 

lakoc napisał(a):
buhahaha wystarczy zerknac na nasze drogi jakimi starymi rzechami poruszaja sie mieszkancy tego miasta. jestem ciekawy jaka jest srednia placa przecietnego mieszkanca?

Pytasz o płacę sprzed kryzysu czy po ?? :)

Przed pewnie ze 2000 brutto...

Po pewnie gdzieśw okolicach zasiłku dla bezrobotnych...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 stycznia 2009, o 11:19 

Rafikkk napisał(a):
lakoc napisał(a):
buhahaha wystarczy zerknac na nasze drogi jakimi starymi rzechami poruszaja sie mieszkancy tego miasta. jestem ciekawy jaka jest srednia placa przecietnego mieszkanca?

Pytasz o płacę sprzed kryzysu czy po ?? :)

Po pewnie gdzieś w okolicach zasiłku dla bezrobotnych...

-przed 2k brutto to jakies 1370zl na reke. to ile tu jeszcze potrzeba zeby dobic do sredniej krajowej? duzo.
-po nie bede sie wypowiadal ale pewnie jest jeszcze gorzej.
dlatego dosc mocno mnie rozbawila ta odpowiedz w ankiecie.
lakoc

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2009, o 11:53 
Rafikkk napisał(a):

Po pewnie gdzieśw okolicach zasiłku dla bezrobotnych...

2k ? ciężko mi w to uwierzyć. Przeciętny Kwidzyniak raczej 2k nie zarabia.

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2009, o 17:36 

Promujemy , zapraszamy ,witamy ...... tylko jak dojechać , Może koleją , albo Wirtualnym Mostem ?

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2009, o 09:19 

Mirrr napisał(a):
Wirtualnym Mostem ?

Może ścieżką rowerową po chodnikach :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2009, o 16:48 

marketing terytorialny miast jest naturalnym zjawiskiem u wszystkich naszych zachodnich sąsiadów i w Polsce powoli staje się czymś naturalnym. Sądzie iż nie ważne ile pieniędzy miasto na niego wyda, ważne aby był skuteczny. Urodziłam się i wychowałam w Kwidzynie to piękne miasto i nie pozwolę pisać że jest to tylko sypialnia Jabila czy IP. Kwidzyn to przede wszystkim mieszkańcy, bo to oni tworzą społeczność miasto. Marketing miasta stosowany przez władze, czego całkowicie naturalną konsekwencją jest zatrudnienie przez miasto firmy do promocji jest, ma za zadanie poprawę przede wszystkim warunków życia NAS KWIDZYNAIKÓW. przez lata patrzałam na to jak miasto staje się coraz piękniejsze i to dzięki władzą, które dbały o to aby miasto się rozwijało. nie można Kwidzyna porównywać z Gdynią bo to kompletna bzdura, wystarczy zamieszkać choć na chwile poza Kwidzynem, aby dostrzec jak wielki te miasto ma potencjał i rekreacyjny i kulturowy. Brakuje mu może wielu rzeczy, ale jako miasto ma niespełna 40 tysięcy mieszkańców, dlatego nie można się spodziewać tzw. "Kokosów" wystarczy spojrzeć np. na Malbork w którym oprócz zamku nie ma nic drogi, poza okropną komunikacją jak na tak małe miasto. Kwidzyn daje swoim mieszkańcom naprawdę w porównaniu do innych miast o zbliżonej wielkości. I nie interesujcie się tym ile miasto zapłaci za promocje, która ma służyć NAM MIESZKAŃCĄ, bo to nie w tym rzecz, tylko cieszcie się że władze dbają w ten sposób o wizerunek miasta, dbają o nas i chcą poprawić NASZ STANDARD ŻYCIA- bo to główny cel marketingu terytorialnego.

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2009, o 18:17 
Zbanowany

milkaaa1 napisał(a):
Urodziłam się i wychowałam w Kwidzynie to piękne miasto i nie pozwolę pisać że jest to tylko sypialnia Jabila czy IP
Ja też się tam wychowałem i urodziłem, ale potrafię i "pozwalam" tak mówić, bo jest w tym niestety wiele prawdy. Kwidzyn pięknieje i nie można go porównywać z Gdynią... jasne, to dwa zupełnie inne miasta, ale waluta w obu tych miastach ta sama i fakt, że w Gdyni kupujesz ten sam towar 30-40% taniej dyskwalifikuje Kwidzyn jako miejsce zakupów.
milkaaa1 napisał(a):
wystarczy zamieszkać choć na chwile poza Kwidzynem, aby dostrzec jak wielki te miasto ma potencjał i rekreacyjny i kulturowy.
Tak, mieszkam poza Kwidzynem chwilę czy nawet dwie, widzę ten potencjał, ale... Kwidzyn ma ogromny potencjał w młodzieży garnącej się do piłki nożnej - jest kilka bogatych zakładów i 40 tys. mieszkańców - graczy (potencjał) a na pewno kibiców - więc potencjał jest - postawmy go obok Grodziska Wielkopolskiego - niespełna 14 tys mieszkańców - jeden bogaty zakład - gdzie był w lidze Groclin,a gdzie Rodło? Kwidzyn ma zamek, Gniew ma zamek - do Gniewu zjeżdżają się z całego kraju do Kwidzyna - z powiatu? nawet nie! To tyle odnośnie potencjału.
milkaaa1 napisał(a):
Kwidzyn daje swoim mieszkańcom naprawdę w porównaniu do innych miast o zbliżonej wielkości. I nie interesujcie się tym ile miasto zapłaci za promocje, która ma służyć NAM MIESZKAŃCĄ, bo to nie w tym rzecz, tylko cieszcie się że władze dbają w ten sposób o wizerunek miasta, dbają o nas i chcą poprawić NASZ STANDARD ŻYCIA- bo to główny cel marketingu terytorialnego.
a jakie to konkretnie działania przeprowadzane są w tej dziedzinie oprócz ww ankiety? Jak to poprawia standard życia mieszkańca? I gdzie tu jest ta wspomniana dbałość władz miasta o mieszkańców? A wracając do Malborka - ma węzeł kolejowy - Kwidzyn - chyba supeł, łatwy dostęp do autostrady - Kwidzyn musi jechać przez "beznadziejny" Malbork lub Grudziądz. Turyści i wpływy do kieszeni mieszkańca też zostają w Malborku, Zakupy - też raczej Grudziądz niż Kwidzyn. Więc gdzie jest wyższy standard życia? Turyści nie przeszkadzają w spacerach po mieście? W sklepach nie ma kolejek? Wydajesz więcej na paliwo i czujesz się w ten sposób lepiej czy pracując na 3/4 lub 1/2 etatu w Jabilu (największy pracodawca) masz czas aby spokojnie przeglądać plany nowego mostu który powstanie już "niebawem"? Prawda jest taka, że mimo wspomnianego potencjału (który ma większość miast w kraju) z wykorzystaniem jesteśmy średniakami jeśli nie niżej....

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2009, o 18:25 
Przyjaciel forum

milkaaa1 napisał(a):
Kwidzynie to piękne miasto i nie pozwolę pisać że jest to tylko sypialnia Jabila czy IP

Ja też kocham Kwidzyn i pozwalam o nim pisać tak jak ktoś to czuje, bo niby jakie prawo mam nie pozwalać.

Może Ty posiadasz jakieś aktualne upoważnienie władz odnośnych, jak tak to nam je pokaż :grinka: :grinka: :grinka:

milkaaa1 pisze dalej:

I nie interesujcie się tym ile miasto zapłaci za promocje :grinka: :grinka: :grinka:

zaś dalej:
" tylko cieszcie się że władze dbają w ten sposób o wizerunek miasta" :grinka: :grinka: :grinka:

Przepraszam jaja sobie z nas robisz przeokrutne :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2009, o 20:47 

milkaaa1 napisał(a):
wystarczy spojrzeć np. na Malbork w którym oprócz zamku nie ma nic drogi

ale wiekszosc ludzi w naszym kraju chociaz wie gdzie on jest na mapie.
o naszym miescie nawet nie slyszeli :)
lakoc

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2009, o 21:38 
magzeust napisał(a):
a gdzie Rodło?

nie zapominaj o naszym Baskecie i MMTSie :-)

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2009, o 21:49 

milkaaa1 napisał(a):
e można Kwidzyna porównywać z Gdynią bo to kompletna bzdura, wystarczy zamieszkać choć na chwile poza Kwidzynem, aby dostrzec jak wielki te miasto ma potencjał i rekreacyjny i kulturowy.

Prawda? i tu jest pole do popisu dla Włodarzy Miasta.

magzeust napisał(a):
Kwidzyn ma zamek, Gniew ma zamek - do Gniewu zjeżdżają się z całego kraju do Kwidzyna - z powiatu?

A pod Grunwald z całego świata.

— Oscar Wilde

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2009, o 22:11 
Przyjaciel forum

Cytuj:
A pod Grunwald z całego świata.
a do Lichenia z całego mocherowa :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2009, o 22:22 
Przyjaciel forum

milkaaa1 napisał(a):
która ma służyć NAM MIESZKAŃCĄ,

milkaaa1, miło że tak cieszy Cię nasze miasto, ale proszę - mów spokojnie.
Jak zaczynasz krzyczeć to tracisz kontrolę i Ci takie kwiatki wychodzą :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2009, o 22:23 
lakoc napisał(a):
ale wiekszosc ludzi w naszym kraju chociaz wie gdzie on jest na mapie.
o naszym miescie nawet nie slyszeli

To prawda i powinniśmy znaleźć winnego, przez którego Kwidzyn nie jest Rzymem :-D

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2009, o 22:32 
Przyjaciel forum

oki44 napisał(a):
milkaaa1 napisał(a):
która ma służyć NAM MIESZKAŃCĄ,

milkaaa1, miło że tak cieszy Cię nasze miasto, ale proszę - mów spokojnie.
Jak zaczynasz krzyczeć to tracisz kontrolę i Ci takie kwiatki wychodzą :)

"Poprawna polszczyzna żródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym"
:grinka:

"...Kiedy siadam do stołu, żeby się napić - piję wódkę. Nie jest moją wadą, że robię to solidnie. Ani to, że wolę się napić sam, niż w towarzystwie, którego nie lubię, nie cenię, albo które jest głupie nawet przed wypiciem."
A.G.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1