drosik napisał(a):
główny inicjator akcji
i tutaj pojawia się pytanie, kto jest tym głównym INICJATOREM..? pałeczkę nad wszystkim przejął Grzegorz; nie wiem, czy były jakieś wybory tam po stronie gniewskiej, dotyczące przewodnictwa całej akcji, ale uważam, że strona kwidzyńska została pominięta na całej linii.. Podobnie jak inni odczułem wrażenie, że to głównie Gniew, a nie Kwidzyn, stara się o budowę mostu po wczorajszej emisji programu w tv. Władzę nad prowadzeniem akcji przejęło stowarzyszenie Grzegorza. A Kwidzyn zapytano o zdanie? Sorry, że tak teraz z siebie to wywalam. Jestem za tym, aby przewodnictwo było obustronne, tj. Stowarzyszenie Promocji Medialnej e-Kwidzyn+ stowarzyszenie, do którego należy Grzegorz.
Tworząc całą stronę, bannery reklamowe, przewodnie hasła; Chcemy mostu! Stop gadaniu, manifest, etc, które teraz są powielane w wielu formach na portalach i w gazetach, czuję jakbym był jedynie wykorzystany do "wylansowania" co niektórych. Ja nikogo nie pytałem o pomoc, pomysł i zdanie, robiłem to dla siebie i mostu, a nie dla lansu innych. Przykro mi to pisać. Nie miałem zamiaru nikogo wylansować, nawet siebie.. Miałem inne intencje, gdy uruchamiałem stronę. Zrobić szum w mediach. Tylko tyle. Wymyśliłem całą tę akcję, która zwie sie Chcemy Mostu. Ja dałem jej nazwę, rzuciłem hasła, ruszyłem stronę z petycją, by coś się w końcu zaczęło dziać. Co innego jest zaprosić telewizję, a o gazetach dużo nie muszę pisać, bo oni sami szukają materiału na artykuły.. Tak pewnie bysmy siedzieli nadal bezczynnie, jak to chciał Porcellus.
Wiem, że Grzegorz dużo zrobił, by akcja zaistniała w mediach, ale ja chcę sprawiedliwego podziału "pałeczek", i niech kwidzyńska strona też ma w tym udział.
Podział w inicjatorach też musi być

Muszę się spotkać z niektórymi osobami po powrocie, żeby sobie co nieco wyjaśnić..
P.S
Dzialanie petycji poprawione, nicki pousuwane, litery i polskie znaki poprawione