Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, o 10:00 
Przyjaciel forum

chester napisał(a):
To wy sprzedawcy musicie zrobić zmowę i obniżyć ceny

Święta prawda, Bogu dzięki mamy dzisiaj internet i cwanym handlarzom możemy zdecydowanie podziękować :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, o 10:03 

Kiedy chcę kupić coś większego od torebki cukierków i nie do zjedzenia, to faktycznie szukam tego w pierwszej kolejności w necie a dopiero później w lokalnych sklepach.
Należę raczej do klientów nie goniących za nowinkami i chcących mieć super wypasiony sprzęt. Ma on mi po prostu służyć długo i bezawaryjnie. TV kupiłam w Kwidzynie (żaden wodotrysk, obraz jest, głos też - wystarczy). Lodówkę kupiłam w Kwidzynie - wystarczyło troszkę ponegocjować i cena była "allegrowa". Sprzęt typu skaner, drukarka foto - kupiłam w Kwidzynie (sklep prywatny, ceny jak z allegro - wystarczyło porozmawiać jak człowiek z człowiekiem). Jedyne czego nie kupiłam w Kwidzynie to aparaty fotograficzne. Piszę w liczbie mnogiej bo ponieważ sama mam tylko jeden, to jako "stały" klient ściągam je od Fotobasi dla znajomych i rodziny :-) Chciałam te pieniądze zostawić u nas ale niestety jedynym miejscem, gdzie Alfy czasem występują, jest MediaExpert, którego nie polecam. W cenie którą mi proponowali za samo body dostałam obiektyw i kartę - oszczędność ok. 400 złotych. "Graty" związane z energetyką kupuję w Kwidzynie - w hurtowni elektrycznej i nie jest to Bychowo..., bo niestety tam klient jest wart zainteresowania dopiero od tysiaka netto wzwyż :roll:
Dlaczego wolę negocjować ceny ze sprzedawcą i zostawić swoje pieniądze w Kwidzynie? Ano dlatego że gdyby cokolwiek się stało (odpukać) nie muszę szarpać się na wysyłkę zepsutego sprzętu do sprzedawcy, tylko mam go na miejscu.
Ciuchy typu buty, spodnie, bielizna - nie jestem wybredna :grinka: Brakuje mi tylko w mieście sklepu Caterpillara, a szkoda - widać jesteśmy dla nich za mali.

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, o 10:21 
chester napisał(a):
zrobić zmowę i obniżyć ceny

Toć to nielegalne ;)
Również wolę kupować przez internet niż w sklepie stacjonarnym u nas w mieście. Ceny o kilkanaście/kilkadziesiąt procent niższe przeważnie. Przykład karty graficznej, za którą zapłaciłem w necie 250 zł, a w sklepie kosztowała ponad 400 zł.

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, o 12:18 

Ehh sklepy internetowe... gdyby jeszcze paczki były tańsze to było by pięknie.

Z większych zakupów to ostatnio kupowałem 4 opony.. w Kwidzynie lekko zleżałe "Dębice" były przy 4 szt. o ok 100 zł droższe (mimo wliczonego w cene montażu) od "nówek" Barum (zawsze trochę lepsze) z wliczoną wysyłką, które kupiłem w internecie...

Z zakupów internetowych małym minusem są przesyłki, mam na myśli powolną pocztę i nie zawsze uprzejmych kurierów i ceny tych przesyłek. Ale i tak zazwyczaj jest to tańsza opcja niż sklep w Kwidzynie i tą formę zakupów zazwyczaj wybieram.

Nie specjalnie podoba mi się akcja namawiająca do kupowania w Kwidzynie, raczej potrzebna jest akcja żeby to handlowcy obniżali ceny i przyciągali klientów..

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, o 13:29 
Przyjaciel forum

chester napisał(a):
Wygdnie i tanio

Ciekawe co będzie, gdy owy dysk zacznie szwankować.
Mój przykład.
Kupiłem na alledrogo obiektyw taniej o jakieś 20%, byłem bardzo zadowolony do momentu, gdy ten obiektyw się zepsuł, ponieważ sprzedawca kazał mi go wysłać do serwisu samemu.
Najpierw zadzwoniłem do serwisu z pytaniem czy przyjmą mi obiektyw, szybko okazało się, że to nie jest autoryzowany sprzedawca i mogę wysłać, ale za ewentualną naprawę będę musiał zapłacić sam.

Także uważajcie co kupujecie i od kogo.

Co do cen w Kwidzynie to szkoda słów, podobnie jak inni unikam naszych sklepów.

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, o 13:37 
Jak się ktoś obawia allegro zawsze może wybrać sklep internetowy, który jest o niebo bezpieczniejszy. Gwarancja w takich sklepach przeważnie działa na lepszych zasadach niż w stacjonarnym odpowiedniku. Przy zakupie ww. karty graficznej zapomnieli zapakować gwarancję. Po 1 mailu wysłanym do nich przyszedł list, a w środku dowód zakupu i karta gwarancyjna.
Inny przykład.
Kupiłem monitor LCD w sklepie internetowym. Kurier go przywiózł i po podłączeniu było coś z nim niby nie tak. Napisałem maila do sklepu, podali mi nr. do kuriera, z którym mam się umówić na odbiór paczki. Kurier przyjechał, zabrał (ja nic nie płaciłem) po kilku dniach przywiózł z gwarancji. To, że monitor okazał się ok, a nawalał mi zasilacz pominę ;) Niech mi ktoś teraz pokaże w Kwidzyńskim sklepie serwis door to door.
Zakupy w internecie są równie bezpieczne, a już na pewno stoją na wyższym poziomie obsługi klienta niż zakupy w sklepie stacjonarnym.

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, o 14:06 

Jest prosta zasada, im większa konkurencja, tym lepsza dbałość o klienta.
A co do akcji kupuj w KW....
Już nie pamiętam kiedy coś w Kwidzynie kupiłem....

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, o 14:09 
Przyjaciel forum

GSXR napisał(a):

Ja tam pamiętam to było Whisky :grinka: :grinka: :grinka: bo akurat mi się skończyło :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, o 14:12 

Darek, takich towarów to ja nawet nie liczę :D :D :D :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, o 14:19 
GSXR napisał(a):

ja tak samo.. byłem 2 tygodnie temu temu zabrać dokumenty z uniwerka w Toruniu, a że miałem pół godziny czasu, to zaszedłem do pobliskiej galerii handlowej. Wyszedłem bogatszy o kilka markowych t-shirtów i bluzę w przystępnych cenach. Miałem w czym wybierać. A dzisiaj przyjechałem na weekend do Kwidzyna. Zwiedziłem wszystkie centra handlowe i sklepy przy katedrze. Na wieszakach od miesięcy to samo wisi, mimo to ceny nie spadają. Dla przykładu sweter w sklepie D****s w Kwidzynie kosztuje 89zł, a w Olsztynie 79zł. Dla mnie bardziej opłaca się wybrać do innego miasta na zakupy. Taka już kwidzyńska rzeczywistość.

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, o 16:20 

ja zakupiłam w poprzednim sezonie kurtki dla dziewczyn w cenie 70 i 80 zł w Gdańsku w sklepie na D i jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam nieco później te same kurtki na wieszakach u nas w Kwidzynie w Koperniku tyle że każda o 100zł droższa. :-D

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, o 16:26 
Przyjaciel forum

megi napisał(a):
w Kwidzynie w Koperniku tyle że każda o 100zł droższa. :-D

Bo to był początek akcji kupuj w Kwidzynie :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, o 17:40 

serwis door to door przerabialem z laptopem Acera. sprzedawca sprzetu to agito.pl (oczywiscie daleko od naszego miasta)
poszla plyta glowna. dostalem na @ druk RMA w pdfie, zamowilem kuriera na koszt sprzedawcy czy producenta. caly czas w int. moglem obserwowac droge przesylki i realizacje naprawy. po calych 8 dniach komputer juz byl u mnie zrobiony. najblizszy serwis acera to brno w czechach. dostalem na pismie przeprosiny na ktorych przyznam sie szczerze mi nawet zalezalo.
kolejnego laptopa tez kupie w necie z gwarancja door to door.
w razie problemow wszystko zalatwiane jest milo, sprawnie i profesjonalnie.
ciekawe ile to wszystko by trwalo u nas u miejscowego sprzedawcy + roznica w cenie zakupu?
lakoc

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, o 18:21 
lakoc napisał(a):
trwalo u nas u miejscowego sprzedawcy

Zapewne by nawet nie przyjął sprzętu bo "coś tam", o ile w ogóle byłaby na sprzęt gwarancja. Przy kupnie zasilacza w znanym Kwidzyńskim sklepie komputerowym INET usłyszałem, że nie dostanę na niego gwarancji choć ustawowo mi się należała. Z racji tej, że zależało mi na czasie to sobie darowałem kłótnie.

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, o 19:13 

tak sobie tu czytam i czytam przejzałem tez stronke www.kupujwkw... i w pewnym momencie przyszło olsnienie chwila ? czemu ma sluzyc ta akcja ,przeplacaniu w kwidzynskich sklepach ?? czy kolejnej wielkiej promocji firmy siedem??

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1